Sakit Rindu
oleh: Manthous



Luwih becik loro untudaripada sirahe ngeluSakit cinta, sakit rinduYen bengi ra biso turuyen awan ra doyan manganamargo tansah kelingan
Betul kowe bener kandamu, cah ayu (halah tenane?)Ora liyo mung sliramu (opo iyo?)Rino wengi dadi impenku (halah…)wani sumpah opo njalukmubocah ayu, jo ngguya-ngguyu
Lali anak, lali bojoLali wayah, lali petung(thang thung theng thung)Rasane wong lagi gandrungPilih mbacut opo pilih wurungYen wurung tak mlebu sarung (halah tenane? - Adem)[Yen wurung tak trimo-trimo nggantung]
Malaria opo malarindusedino koyo sewinduNeng awak marakke kuruNumpak dokar mlakune ngulonWong sabar mesti kelakon [2X]
Waduh bapak aduh biyunganakmu koyo wong gemblungKapan ndiko paring pitulungIwak cucut mlebu neng karungkebacut alias kadungngentekke sawah, ngentekke kalung[tukune pitik, metune gunung]
[ulangi dari awal]