Kujang Rompang
oleh: Jasad



Manjing kana waktunaNinggang kana mangsanaMuru maluru beh dituNungtik nyungsi nu kamariHudang pikeun tandang nu kiwariNgundeur meureun ngala sugan
Hana nguni hana mangkeTan hana nguni tan hana mangke *Aya baheula, aya ayeunaMoal aya ayeuna mun euweuh baheula
Aya indung, aya bapaIndung nu ngandung bapa nu ngayugaAya indung, aya surgaAya bapa aya dunya
Dua indung jadi jimatJampe bapa jadi ubarPikeun lengkahPikeun tandangNgadekeun ajen Kisunda
Laku lampah nu utamaNyebarkeun asih kasasamaTingkah polah sing merenahSangkan panggihKamulyaanKajembaranKawaluyaanKarahayuan
Congkrang kujang ngajirim nonomanNu gede wawanena
Panceg dina galurSalawasna akur jeung dulurPanceg dina galurBabarengan ngajaga lemburPanceg dina galurMoal ingkah najan awak lebur
Panceg dina galurSalawasna akur jeung dulur.Panceg dina galurBabarengan ngajaga lemburPanceg dina galurMoal ingkah najan awak lebur
Munut ridho GustiNgalap berkah GustiNu Maha suci
Munut ridho GustiNgalap berkah GustiSang Hyang widhi
Bral geura miangTandang makalanganNanjeurkeun kabeneranNgawangikeun bumi Pasundan
Sok geura hudangTandang makalanganSanghareupan musuhNajan palastra nepikabinasa
Sakabeh nu gumelar didunyaBakal panggih jeung ajalnaNgan nu mangpaat pikeun sasamaAnu bakal abadiNgarana ditulis dina prasasti kahirupanLaku lampahna turuteun pikeun anak incu
Kujang nu nyurup kana ragaAnu nyieup kana wandaNgajirim jadi nonoman sundaSinatria ti tanah pasundan
Nanjeurkeun bebeneran jeung kaadilanTeu keuna ku owah gingsirTeu kasilih ku juntiGanjaran nu belapati, satria santosa iman,Sinatria pilih tanding Lalaki lalanang Jagat